Spring naar inhoud

Beleefd

oktober 11, 2005

En ja, ik was hier zondag.

Tot de pauze.

(?)

Helemaal tot de pauze.

(?)

Tot de pauze, ja werkelijk, ik was er tot de pauze!

Werner Spaland

Ps: Nou goed dan, omdat u zo smeekt.

Het wel heel erg spetterend aangekondigde Dubbelloops Poëziekanon (zie link hierboven) leek in ieder geval deze middag op een Dubbelloops Juffershondje waaruit een bloedeloos woorddrabje kabbelde als een te waterig siroopje. De aforismen waren 99 procent van de tijd zonde van de tijd en zo flauw dat ze hooguit 1 dame aan het lachen konden brengen, maar die lachte dan ook om alles, zelfs om Peter de Groots (alias de Self Killer!) aforismen (waartussen soms een diggie), woorddingetjes die ook al niet groots gebracht werden en net zo goed bij het Dubbelloops Juffershondje gevoegd hadden kunnen worden, zelfde pot nat namelijk. Het samenvoegen had het Poëziekanon er hooguit wat dikker van gemaakt, niet minder bloedeloos echter.

En toen was het pauze en toen; zie boven.

Eh, o ja, ook de leukste man van Vlaardingen was er. Alleen was hij niet zo leuk als aangekondigd stond was de, vriendin S en mijn, ervaring. Mogelijk is heel evenwel natuurlijk dat wij een fout gevoel voor humor hebben gezien de speellijst op de-leukste-man-van-Vlaardingen-site.

Pauze zoals gezegd.

De muziek hebben we niet meer afgewacht, Kanon, Groot en Leuk waren te meer dan voldoende die middag. Wellicht gebeurde het allemaal na de pauze en komt dat misschien nog te lezen op de Winterwarme site.

Wel hou ik hetgeen ik zei over de eerste middag in de Steeg

(…) zodat gezegd kan worden dat de jongens van het ongeboren idee beter dit werk kunnen aanpakken dan een literaar blaadje bestuiven zoals ze in het verleden deden en waarvan u het sneue resultaat hier nog altijd kan zien.

als voordeel van de twijfel vooralsnog staande.

Al met al een stevig brok poëzie om in te nemen tegen de herfstdepressie. Maar ja, of het helpt..

Zo luidt de laatste regel van de aankondiging naar deze middag.

Eh… Nee dus (wat mij en ook vriendin S betreft).

From → recensies

3 reacties
 1. Dat was te verwachten…

 2. Beste G.,
  als je de pauze niet hebt afgewacht, heb je het 15 min. durende fragment uit het programma van Berry Lussenburg, de leukste man van Vlaardingen.., niet eens kunnen zien. Je rekent hem dus af op zijn ‘bij-activiteit” het mede-presenteren.
  Interessant vind ik ook dat alle aanwezigen duidelijk geamuseerd en aandachtig luisterden naar Marc van Biezen en Jaap Stiemer, maar het alleen jou en S. niet kon bekoren. Een kwestie van smaak dus en niet iets om zo kinderachtig om te gaan doen.
  De poxc3xabtische filmpjes van Het Ongeboren Idee heb je ook gemist, evenals onze hoogst kwalitatieve bluesband. Ook de verrassende andere kant van de dubbelloopsdichters, te weten solo, heb je gemist.
  Samengevat, je weet nada, je bent haar op de bal, en je hebt nog niet de helft gezien. Wie Erwin Troost is, is me onbekend. Volgens mij heeft hij niets gezien of gehoord, laat staan begrepen.
  Trek uw conclusie, mannen en dame.

  Vriendelijke groet, Sander Groen.

 3. Gerrit permalink

  “kinderachtig”
  “nada”
  “haar op de bal”

  Goh.

  Ik citeer even wat uit een stukje van mijn ps-je:

  “Wellicht gebeurde het allemaal na de pauze en komt dat misschien nog te lezen op de Winterwarme site.”

  Nu ja, die zo erge, verdomde kwestie van smaak ook!

  Grt Grrt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: